Toimitusehdot

edit-4949.jpg

Toimitusaika

Teemme parhaamme, jotta saisimme toimitettua tilaukset mahdollisimman nopeasti. Tämä tarkoittaa, että toimitamme tilaukset 1-5 arkipäivän kuluessa tilauksen saapumisesta. Kiireellisinä aikoina toimitusajat saattavat hieman venyä. 

 

Toimitustapa ja toimituskulut

Toimituskuluihin sisältyy postikulut sekä pakkauskulut. Toimituskulut lisätään automaattisesti tilauksen loppusummaan tilausta tehdessä. Jos jokin tuote on meiltä loppunut, ilmoitamme siitä välittömästi. 

Jos haluat yhdistää eri aikoina tehtyjä tilauksia tai haluat tehdä muutoksia tilaukseesi, olethan mahdollisimman pian yhteydessä asiakaspalveluun info(a)kaikoclothing.com. Emme yhdistä eri aikoina vastaanotettuja tilauksia automaattisesti. 

Pidätämme oikeuden toimitustapojen muutoksiin kampanjoiden aikana. Ilmaisen postituksen kampanjoissa, pidätämme oikeuden edullisimpaan postitustapaan. 

Tilauksen postikuluihin vaikuttaa  sekä paino että tilavuus. Postikulut määräytyvät postin voimassaolevien hintojen mukaan. Veloitamme lähetettävistä tilauksista toimituskuluja alkaen 5,90e. Toimituskuluja ei palauteta palautuksen yhteydessä. Yli 100€:n tilaukset toimitamme ilman toimituskuluja. 

 

Postitus ulkomaille

Jos haluat tilata tuotteitamme ulkomaille, olethan yhteydessä suoraan asiakaspalveluumme info(a)kaikoclothing.com. Postikulut määräytyvät postihinnaston mukaisesti.

 

Maksutavat

Tuotteet ja niiden postikulut maksetaan tilauksen yhteydessä. Verkkokaupassa voidaan maksaa seuraavilla maksutavoilla: Nordea, Osuuspankki, Danske Bank, LähiTapiola, Aktia, Nooa, Paikallisosuuspankit, Säästöpankit, Handelsbanken, S-Pankki, Ålandsbanken sekä maksukortit.

Maksaminen tapahtuu Paytrail Oyj:n sivuston kautta. Maksutapana on myös tilisiirto laskulla tai osamaksuna.

-

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä

Puhelin: 020 718 1830
www.paytrail.com
Y-tunnus: 2122839-7
 

Vaihto- ja palautusehdot

Kaikilla tuotteillamme on kuluttajasuojalain mukainen 14 vrk:n vaihto- ja palautusoikeus tavaran vastaanottamisesta. Tuotteiden vaihto on maksuton. Palautettavien tuotteiden tulee olla alkuperäiskunnossa eli käyttämättömiä ja myyntikelpoisia. Palautathan tuotteen alkuperäispakkauksessa. Jokaisesta palautuksesta veloitamme 4€:n postimaksun, jonka vähennämme palautettavasta summasta.  

Jos osa tilauksesta tai koko tilaus palautetaan, niin että palautuksen jälkeen tilauksen summa jää alle 100€, toimituskulut vähennetään palautettavasta summasta. Toimituskuluja alle 100€ tilauksista ei palauteta.  

Kaikkien palautusten maksut hoituvat Paytrailin kautta. Tilimaksuissa Paytraililta tulee sähköpostitse pyyntö lähettää tilinumero, jonka jälkeen rahat palautuvat tilille muutamassa arkipäivässä. Luottokortilla maksettaessa raha palautuu suoraan kyseiselle kortille (esimerkiksi Visa, Mastercard). Jos tuotteet on tilattu laskulla, hyvitetään laskulta kyseinen summa.   

Jos haluat palauttaa tai vaihtaa tuotteen, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme info(a)kaikoclothing.com, jotta saat ohjeet palautusta varten. Emme vastaanota palautuksia yli 14 vrk kuluttua toimituksesta.

 

Palautuksen käsittelyaika

Palautusten käsittelyssä menee noin kaksi viikkoa. Pyrimme hoitamaan palautukset mahdollisimman nopeasti. Huomaathan, että emme vastaa kysymyksiin palautukseen liittyen, mikäli palautuksesta on alle kaksi viikkoa. 

 

Ongelmatilanteet kuljetuksessa sekä viallisten tuotteiden osalta

Mikäli tuote on kadonnut kuljetuksen aikana, vioittunut tai asiakkaalle on toimitettu väärä tuote, tulee asiakkaan ilmoittaa virheestä välittömästi osoitteeseen info(a)kaikoclothing.com.  

Ilmoitus virheellisestä toimituksesta tai viallisesta tuotteesta on tehtävä 14 päivän sisällä tuotteen vastaanottamisesta. Jos paketti on vioittunut postissa, on tuotteesta tehtävä välittömästi reklamaatio postiin. 

 

Muuta

Pidätämme oikeuden muuttaa toimitusehtojamme. Suosittelemme, että tutustutte kulloinkin voimassa oleviin toimitusehtoihin ennen tilauksen tekemistä. Käsittelemme kaikki asiakastiedot täysin luottamuksellisesti.